14:00

Östersunds IK

Referat

Kort om matchen Valbo HC - Östersunds IK

Sista träningsmatchen innan seriestarten nästa helg och Östersund stod för motståndet. Det blev en jämn match som bjöd relativt mycket skridskoåkning i hög fart med många skott på mål och där Östersund rättvist kunde gå till första periodvilan med en 1-0 ledning. I andra perioden kunde Valbo få lite bättre ordning på sitt spel och trots att Östersund kunde göra 2-0 tidigt i perioden så kunde Valbo hålla i sitt spel och göra två mål och därmed gå till periodvila med ett oavgjort resultat.
I tredje perioden drevs tempot upp periodvis av respektive lag och Valbo ledde ett tag med 3-2 men Östersund kunde både kvittera och ta ledningen med dryga 6 minuter kvar av matchen. Valbo tog time out, plockade ut målvakten med dryga 2 tminuter kvar och lyckades skapa ett par heta chanser till kvittering i spel 6 mot 5 under den tiden men Östersund kunde hålla undan tills slutsignalen gick.

Periodsiffror: 0-1, 2-1, 1-2. Skott: 40-38

Målskyttar Valbo: 1-2 Elias Tegelberg utan assist, 2-2 Emil Lund straff, 3-2 Emil Lund (Jansson, Wahlund)

Målvakt: Kristers Steinbergs

Nästa match är den den 18 september och det är även den första seriematchen, då reser laget till Karlskoga för att möta BIK Karlskoga. Följ den live på Svenskhockey.tv eller via swehockeys app.
Det här var även det sista matchreferatet.